Мотивите на нападателя все още се изясняват

Въоръжен мъж се опита да проникне днес в сградата на ФБР в Синсинати, щата Охайо, след което избяга и влезе в престрелка с полицията, съобщиха властите, цитирани от световните агенции.

Инцидентът започна около 9,15 сутринта (13,15 по Гринуич), когато заподозреният неуспешно се опитал да влезе в зоната за проверка на посетители на сградата на ФБР. След това той избягал от района с бяла кола, насочвайки се на север по междущатска магистрала 71.

Около 20 минути по-късно щатски полицай забелязал автомобила в близкия окръг Уорън и се опитал да го спре. Последвало преследване, при което заподозреният стрелял с оръжието си по щатския полицай, съобщи пред медиите говорителят на щатската магистрална полиция в Охайо Нейтън Денис.

В крайна сметка превозното средство спряло и между заподозрения и полицейските служители започнала престрелка, добави той. Няма пострадали полицаи. Конфликтът обаче още не е приключил и сблъсъкът продължава.

В резултат на това бяха затворени няколко магистрали в района на Синсинати. Местна агенция по извънредните ситуации съобщи по-рано, че заподозреният носи сива риза и бронежилетка и призова живеещите в района да останат по домовете си и да заключат вратите им.

Ен Би Си нюз съобщи, че заподозреният е бил въоръжен с полуавтоматична пушка Ар-15, а в сградата на ФБР е стрелял с пистолет за пирони.

Подробностите и мотивът не са ясни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА