Продуктът е от козе мляко

Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на най-авторитетните световни награди за вкус Great Taste Awards. Изварата получи три звезди от международните експерти,  а с по една звезда бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец.

Повече от 14 000 продукта бяха подложени на сляп тест при оценяването. 4078 от тях бяха наградени с 1 звезда, 1237 – с 2 звезди, а на 241 бяха присъдени 3 звезди за изключителен, необикновено добър вкус.

Българската извара от козе мляко е на една от двете български марки с продукти, отличени с три звезди – като по-малко от 1% от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. Наградени са общо 11 български продукта.

„Тази световна оценка ни кара да продължим да следваме отговорната си политика за опазване на околната среда и в подкрепа на българските фермери“, посочи Любомир Ноков, съосновател на компанията, която произвежда отличената извара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.