На терен остават да дежурят екипи

Възобновени са част от огнищата край село Изворово, обявиха от Областната управа в Хасково. Пожарните екипи работят по потушаването им. 

Край Оряхово и Васково, откъдето тръгна огънят в понеделник, обстановката обаче е спокойна. Доброволците са съдействали до обедните часове на деня. 14 екипа на пожарната, военни и  около 80 души са били на терен през цялата нощ.

На терен остават да дежурят екипи.

Припомняме, че заради пожара областният управител на Хасково в общините Харманли и Любимец бе обявено частично бедствено положение. Местните предположиха, че огънят е тръгнал от фотоволтаичен парк.

„Това е вече четвърти пожар за тази година. Предполагат, че наистина е от фотоволтаичния парк и ако наистина отговорните институции си свършат работата, трябва да се вземат някакви превантивни мерки да не се получават отново такива ситуации. Може би някаква зона да бъде учредена около фотоволтаика, за да не възникват такива пожари отново”, заяви Минко Ангелов, областен управител на Хасково.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.