Предприемачът обяви това в Twitter

Шега за милиарди. Илон Мъск, най-богатият човек в света, написа тази сутрин в Twitter, че купува един от най-популярните футболни клубове „Манчестър Юнайтед”. Четири часа по-късно обаче Мъск пусна нов статус, че се е пошегувал, че ще купи английския футболен клуб.

След провалената сделка: Спад на акциите на Twitter

Само за 6 часа статусът за покупката събра над половин милион харесвания.

След смяната на осем треньори за по-малко от 10 години феновете на "Червените дяволи" бяха екзалтирани от новината, че британският футболен клуб ще има нов собственик. Но по-късно  Мъск поясни - "Няма да купувам никакви спортни отбори".

Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter

Най-богатият човек в света не за първи път пуска подобни публикации.

"Ще купя Кока Кола, за да върна кокаина обратно в нея" написа по-рано тази година. Скоро след това имаше още една подобна идея: "Сега ще купя Макдоналдс и ще поправя машините за сладолед" и си отговори сам: "Слушай, не мога да правя чудеса". Нетрадиционните бизнес покупки са запазена марка на Илън Мъск. Историята с Туитър статусите му обаче направи трудно за инвеститорите да разберат кога се шегува и кога не.

Кевин Ман коментира: "Толкова много неща се случват с Тесла и със собственика ѝ. Наистина е трудно да се разграничим от всичко и да продължаваме да инвестираме в компанията. Той трябва да поразчисти Туитъра си, преди пазарът да може да приеме шегите му насериозно отново".

Ексцентричният милиардер очевидно обича провокациите и неотдавна написа ясно на своите 87 милиона последователи: "Нека направим Туитър максимално забавен". Въпреки че е по средата на съдебна битка със социалната мрежа, това не му попречи да се пошегува, че ще комбинира компанията си Тесла с Туитър, за да създаде новата корпорация "Туизлър".

Инвеститорите не бяха никак щастливи от закачката, но Мъск заяви, че от време на време харесва "малко глупости". В друга поредица от нетрадиционни статуси, Мъск отправи предизвикателство към руския президент Владимир Путин и го предизвика на дуел, в който залогът да бъде Украйна. В стила на колоритната си репутация седмици по-късно пък предположи, че ще умре „при мистериозни обстоятелства”.

Но на фона на всички конфликти, които Мъск успява да разпали, той успява да поддържа и вярната си база от почитатели, които продължават да му вярват.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.