Шофьорът е задържан

38-годишен мъж с френско и турско гражданство беше задържан, след като пренесъл през границата на страната 104,940 килограма хероин и 90 гр. хашиш на обща стойност 9 445 050 лева.

На 15 август 2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево” от Турция в България влязъл лек автомобил с чужда регистрация. С обвиняемия Х.А. в колата пътували  за Франция съпругата му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета. По метода „анализ на риска“ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. В тайници в пода под предните седалки на превозното средство и в резервната гума на автомобила митническите служители открили укрити общо 210 пакета. 209 от тях съдържали светло бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването продължава.

Снимки и видео: Агенция "Митници"

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.