В „Събуди се” Нели Тодорова започва нова рубрика

С началото на предизборната кампания в „Събуди се” започва рубриката „Обещанията”. Нели Тодорова ще търси отговори на конкретни въпроси от партиите с шанс да прескочат 4-процентната бариера.

Обещанията, които ще бъдат проследени, са свързани с мерките срещу инфлацията, какви са плановете на бъдещите управляващи за заплатите, пенсиите и данъците. Началото на рубриката поставяме със съвети какво да правят и какво не партиите.

„Какво да правят новите управляващи - чисто експертният ми съвет или предложение е да не правят това, което правиха последните пет години всички. Това беше моделът - да помагаме по начин, по който ми е лесно на мен като държава. Тоест, на всички, накуп. Ние ще помагаме на всички, защото да ни обичат всички. Това е най-лошият вариант”, смята бившият социален министър Иван Нейков.

Според психолога Ани Владимирова кандидатите за власт трябва да спрат да гледат на политиката като на игра. „Политиците, на първо място, не бива да са играчи. Дума, която постоянно се използва. „Ние играем, за да спечелим” и т.н. Не искам да си купя билет - разбирайте бюлетина, да повикам и да чакам следващия мач”, обясни тя.

Най-сложната задача пред новите управляващи ще е да намерят баланса между това, което има държавата, и нуждите на хората.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.