Вижте къде може да разгледате експозицията

Информационните пана могат да се видят в Градската градина пред Народния театър. Идеята е чрез изложбата да се популяризира статистиката. И тя да достигне до всеки, така че, да бъде разбираема и използваема в максимална степен, обясни в предаването „Социална мрежа” доц. д-р Атанас Атанасов, председател на Националния статистически институт

Има и игри, като участниците могат да спечелят награди. От института са подготвили и табло с дигитална библиотека, където са сканирани 1 250 000 страници. Там могат да се видят едни от най-старите публикации на НСИ, като например първия годишник, който има в България. Бил е издаван на български и на френски език. Чрез дигитални публикации и различни визуализации, могат да се видят и данните, които НСИ произвежда.

„Статистиката е важна, за да можем да разбираме действителността , защо се случват едни или други процеси, за да можем да си обясним буквално всичко”, допълни директорът на института.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.