От тях над 57 000 са първокласниците

В над 2300 училища и в почти 1800 детски градини в страната започва новата учебна година. Над 57 000 първокласници престъпват прага на класната стая, а общо 717 000 са всички ученици.

Учебната година започва присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учителите. Всички директори са осигурили и медицинска грижа.


На училище тръгнаха и децата от пострадалите от наводненията карловски села. Въпреки че подготовката за учебната година отстъпи място на грижите около разчистването след бедствието, всички деца от района са в класните стаи на училищата в Сопот и Карлово.

Ще тръгнат ли на училище всички деца от наводнените карловски села


46 образователни институции от 14 области в страната започват учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти.


Учебната година в различни училища откриха президентът Румен Радев, служебният премиер Гълъб Донев, министърът на образованието Сашо Пенов.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.