NOVA разполага с кадри от акцията по задържане на каналджията

NOVA разполага с кадри от акцията по задържане на ръководителя на канала за мигранти, свързан с катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

По-рано във вторник от прокуратурата в Пловдив съобщиха, че лидерът на групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас, е бил задържан. 

Задържаха ръководителя на канала за мигранти, свързан със смъртта на полицаите в Бургас?

Каналът за трафик е управляван от 30-годишен сирийски гражданин, живеещ в Града под тепетата, казаха още от държавното обвинение. Той имал разрешение да пребивава у нас. Официално е служител на изпълнителна длъжност в голямо дружество в Пловдив. Мъжът поддържал постоянна връка с двама души, живеещи в Истанбул.

Шофьорът на автобуса, убил полицаите в Бургас, е пълнолетен

Когато се съберат повече хора, които искат да преминат нелегално границата на страната, човекът от Турция се свързвал със сириеца у нас. Той пък звънял на на други няколко души от Харманли, Средец и Хасково, които му осигуряват автомобили и шофьори. Те са случайно набелязани чужденци, но имало и българи. Те взимат нелегалните мигранти и се отправят към вътрешността на България. Престоявали в Пловдив и продължавали пътя си към Западна Европа.

Цената на такъв "превоз" била около 3000 евро на човек. парите се превеждали по сметки на сириеца, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял между всички участници в схемата, обясниха още от прокуратурата.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Арестите в първите минути след фаталния сблъсък в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.