По думите му служебното правителство повтаря работата на кабинета "Петков" в енергетиката

Притеснява ме искането на "Булгаргаз" за увеличение на цената на газа за ноември, след като имаме азерски газ, газ от Чирен и втечнен.  Дружеството е заложило много по-висока цена на втечнен газ от тази, която договорихме. Това коментира за "Твоят ден" Росен Костурков от "Продължаваме Промяната".

„Продължаваме Промяната” определи водачите на листите си за изборите

По думите му служебното правителство повтаря работата на кабинета "Петков" с разликата, че те са били осигурили танкери с втечнен газ за шест месеца. "Цената на договора беше пазарната в САЩ минус 30 евро. Бяхме договорили и слотове за разтоварване", заяви той.

Според Костурков пикът на инфлацията е зад гърба ни. Неговите притеснения са да не бъдат редуцирани социалните мерки и увеличенията, които са започнати от кабинета "Петков".

Според него БСП, също като ПП, осъждат агресията в Украйна. "Абсолютно невъзможно е възстановяване на отношенията с Русия. Сигурен съм, че можем да се коалираме с БСП. Те ще преосмислят позиция за сближаване с Русия, предвид идващата ескалация", посочи Костурков. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.