Според него войната в Украйна ще се разгаря, защото това е желанието на САЩ

България не трябва да участва в конфликта в Украйна. "Възраждане" е единствената партия, която може да спре участието ни в тази чужда война и да нормализира отношенията с Русия. Нашият интерес са само българите в Украйна. Това коментира за "Твоят ден" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Партията иска премахване на ДДС за продуктите от малката потребителска кошница, за лекарствата, намаляване на акциза на горивата, за да спадне инфлацията", посочи той.

Според него войната в Украйна ще се разгаря, защото това е желанието на САЩ. "Те искат да изтощят и дори да унищожат Русия, а заедно с нея - и Европа. Участието на България в широкомащабния конфликт не бива да се поставя под въпрос, освен ако ние не управляваме. Всяка друга партия ще изпълни заповедите от американското посолство. Зависими сме от външнополитическия фактор САЩ. Трябва да имаш политическа независимост, отбранителна, икономическа, финансова и хранителен суверенитет. Ние имаме само финансова", заяви той.

Костадинов: Искаме да видим в затвора Петков, Борисов и Орешарски

По думите му вече се говори, че следващият кабинет вече е нареден между ГЕРБ и ПП. "Хора, които получават заплащане от американското посолство, твърдят, че бранят руски интереси. Най-вероятно ДАНС продължава да ни подслушва. Службите са създадени, за да контролират политическия живот. Свързват ни с Русия, защото защитаваме националния интерес и сме основна заплаха за американския", подчерта Костадинов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.