По думите ѝ е нужно ускоряване на темповете за предоставяне на средствата към бизнеса

Никога не сме били опозиция на съдебната реформа. Години наред следвахме посоката да имаме адекватна такава, която да отговаря на Конституцията и да предопределя ефективно правосъдие. Това заяви Деница Николова от ГЕРБ-СДС за "Твоят ден".

По думите ѝ ГЕРБ има ясна управленска програма, която включва няколко основни елемента. "Сред тях са изясняване на статута за контрол на главния прокурор, повишаване на ефективността на правосъдната система и електронното правосъдие. Оценка на системата се дава от хората", смята тя.

Биков: БСП е забранен партньор, а ДБ и ПП не са проевропейски щом се коалират с тях

Според нея нашите предшественици са ни дали право на избор, а днешният ден е повод да видим, че то е важно и предопределя бъдещето. "Всичко свързано с позицията ни за войната в Украйна, е предопределено от НАТО. Трябва да защитим държава, нападната от друга", категорична е Николова. 

Сред мерките на ГЕРБ за справяне с инфлацията са диверсификация на източниците на газ и подкрепа за икономиката чрез евросредства. "Важно е ускоряване на темповете за предоставяне на средствата към бизнеса. Всички са изключително притеснени от сметките за ток", подчерта тя. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.