По думите ѝ приоритети са борбата с демографската криза и откриване на нови работни места

Бихме седнали за преговори с всички партии, които влязат в парламента, нямаме червени линии. Най-важното нещо е взаимодействието и компромисът в името на съставянето на правителство. Това заяви за „Твоят ден” по NOVA NEWS Ангела Николова, кандидат за депутат от “Български възход” в 25-и МИР. 

"Стефан Янев е държавник, на когото мога да се доверя. Той управлява по спокоен и нормален начин и бе единственият премиер, който имаше по-висок положителен рейтинг след края на служебния кабинет, който ръководи", заяви тя.

Според нея възможно решение на газовата криза е доставяне на синьо горио от три източника плюс Чирен.

Ангела Николова: Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор

По думите ѝ борбата с демографската криза е сериозен проблем, който изисква мерки и решения. "Трябва да се насърчават инвестициите и да се откриват нови работни места. Също така да се създадат спокойствие и добри условия за българите, които заминават в чужбина, за да останат тук. Реформа в данъчната система със запазване на плоския данък е сред нашите цели", сподели Николова. 

Самата тя е юрист, практикуващ в областта на гражданското право. "Очевидна е необходимостта от промяна в съдебната система. Ще предложим механизми за разследване на главния прокурор и правомощията на състава на ВСС и ефективно електронно управление. Не подкрепяме напълно предложението на ПП и фигурата на разследващ съдия, тя не е юридически аргументирана. Идеята е да се намери механизъм, адекватен и юридически издържан. Обществото има нужда от промяна в системата, има още работа, която да бъде свършена", подчерта Николова. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.