Това заяви Асен Василев в студиото на “На фокус”

Правителство може да се направи от “Продължаваме Промяната”. Това заяви Асен Василев в студиото на “На фокус”. “Единствената друга сила, която може да го направи, е ГЕРБ, но с помощта на “Възраждане” и ДПС” заяви Василев.

Той и коментира предложението за дебат, отправено то Делян Добрев от ГЕРБ. “Нека господин Добрев да стане съпредседател на партията си и с удоволствие ще дебатираме. Иначе в парламента достатъчно дебатирахме”, заяви Василев. 

Добрев: Освен газ, трябва да спрем да купуваме и нефт от Русия

Той отрече възможността България да бъде съдена заради неизпълнение на договора с “Газпром”. “В документа много ясно е записано всичко и ние сме изпълнили условията”, обясни той и отговори на коментара на Делян Добрев за това, че е било нужно да се предплати в началото на войната в Украйна. Василев потвърди, че това е направено в аванс. “Господин Добрев много внимателно се пази, като не споменава имена, винаги казва името на партията. За това нещо дело за клевета не може да бъде заведено”, защити позицията си Василев. 

По думите му редица политики, заложени от кабинета “Петков”, са спрени от служебния кабинет и даде пример с актуализацията на пенсиите и минималната работна заплата. 

Димитър Стоянов: Всеки, който разполага с ядрено оръжие, трябва да бъде възприеман насериозно

На въпрос има ли възможност за коалиция между ПП и ГЕРБ, Василев отговори: “Трябва да заработи съдебната система. Партия ГЕРБ трябва да се реформира и да махне хората, които са бъркали в кацата с мед и искат да продължат да го правят. Чак тогава може да се говори с ГЕРБ. Не само след сегашните избори, а в следващата една година не виждам как ще стане”, смята Василев.

Той коментира и песента на своя колега Христо Петров. “Любимата ми част в песента на Ицо Хазарта е тази, която показва кой с кого и как е работил в парламента. В конкретния случай ставаше дума за Костадин Костадинов, Тошко Йорданов и Десислава Атанасова”, каза още Василев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.