Какви са вижданията на "Български съюз за директна демокрация"

Време е хората да започнат да решават въпросите на своя живот. Най-напред искаме да осъвременим закона за прякото участие на гражданите в управлението. Така ще зачестят гражданските инициативи. Това коментира Георги Неделчев от "Български съюз за директна демокрация" за "Твоят ден".

По думите му БСДД е с различна от обичайната дясна и лява насоченост. "Няма ляво и дясно, а горе и долу. Ние сме се насочили към широката част от обществото. Това е наше трето участие на парламентарни избори, резултатите ни растат. През април имахме 0,1%, стигнахме, 0,22% през ноември, надявам се сега с помощта на хората, шансовете да се увеличат. Всяка формация в НС трябва да се стреми да промени живота на хората и да насърчи участието им в политическия процес", заяви той.

НОМЕРАТА НА БЮЛЕТИНИТЕ: Изтеглиха жребия за местните избори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него заявките на ПП за десни цели с леви инструменти е лъжа. "Ако изхождаме от националния интерес, трябва да вземем ясна позиция и да не се въвличаме в конфликта в Украйна. Позициите на ЕС не са толкова единни, но не е времето да излизаме от Съюза. България е много важно да не заема крайна позиция, за да не пострадат българските граждани. Няколко политически организации лъжат и спекулират, че не снабдяват Украйна с оръжие. Вероятно след анексиране на източните територии след референдума, конфликтът ще бъде обявен за война, но ядрено оръжие няма да бъде използвано", смята Неделчев.

Той подчерта, че страната ни трябва да наблюдава внимателно всички процеси.  И допълни, че Русия няма сили и интерес да нападне страни от НАТО, а допитване "за" и "против" оставане в Алианса може да бъде направено след засилване на способностите на армията.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.