30 л/кв. м е падналият дъжд в столицата

Всички аварийни екипи на Столична община са на терен и работят по сигналите за завирявания, причинени от силната буря в София тази вечер. Екипите на „Аварийна помощ и превенция“, Столичен инспекторат и почистващите фирми работят по получени 52 сигнала за завирявания. 6 екипа на Столичната пожарна до момента са отработили 20 сигнала за завирявания. До момента са получени и 5 сигнала за паднали клони, които се разчистват от екипи на дирекции „Зелена система“ и „Аварийна помощ и превенция“.

Мълния уби трима в София (ВИДЕО)

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на града са паднали средно 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които преминават през територията на града също са в норма и няма опасност от преливане.

Възстановено е движението на трамвайни линии №6 и 10. Временно е променен маршрута на линия 77 в посока към „Красна поляна“.

От „Моята новина”: Градушка удари части от България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Остава натоварено движението по бул. „Сливница“, бул. „Васил Левски“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Опълченска“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Пиротска“, бул. „Шипченски проход“, бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Ал. Малинов“.

Работата на всички аварийни екипи на Столична община и на Столичната пожарна продължават.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.