Това каза премиерът по време на срещата си с делегация на ПАСЕ

„Вотът в България се организира съгласно най-високите международни стандарти. Убеден съм, че утре ще бъдат проведени честни, прозрачни и демократични избори”. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев по време на срещата си с делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Премиерът също така изрази надежда в рамките на утрешния ден да има висока избирателна активност.

Подготвя се саботаж на машинното гласуване в ромските махали

Снимка: Пресцентър МС

В хода на разговора в Министерския съвет представителите на ПАСЕ бяха запознати с действията на служебното правителство по организацията на предстоящите парламентарни избори. Акцент беше поставен върху обезпечаването на сигурността на машинния вот, мерките за киберсигурност, както и усилията на МВР срещу купуването на гласове. Отбелязан беше и големият брой избирателни секции, разкрити в чужбина, което дава възможност на максимален брой български граждани извън пределите на страната да гласуват. Посочено беше и значението на координацията с Централната избирателна комисия за организацията на изборния процес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.