За втора поредна година в Мадрид ще има 4 секции

Българските граждани, живеещи в Испания могат да упражнят правото си на вот в общо 56 населени места, където са разпределени 65 секции. Изборният ден там започна в 8 ч. българско време, а на Канарските острови около 9 часа. 

За втора поредна година в Мадрид ще има 4 секции, по две в Генералните консулства в Барселона и Валенсия, както и в Палма де Майорка, Гандия, Памплона и Хатива. Отпаднаха секциите в Бенихузар, Онтинент, Арчидона и Кослада, които бяха разкрити миналата година.

Първите секции в чужбина вече приемат гласоподаватели (СНИМКИ)

120 имащи право на глас българи гласуват в секцията на остров Ибиса. Компания от български туристи се възползва от правото си на вот, попълни декларации и гласува с хартиена бюлетина. Българите в чужбина гласуват само за партия, без листи и преференции.

Броят на определените места за гласуване е с 4 по-малко отколкото през ноември 2021 година, броят на подалите предварително заявление е едва 2127 или с около 1000 желаещи по-малко от ноември и с над 2000 по-малко от изборите през юли 2021 г. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР