С него говори Мария Йотова

Тази седмица в „Историите на Мария Йотова" ви срещаме с Ивайло Пенчев, бизнесмен и един от създателите на Уолтопия. Според него големият проблем на тези избори е, че всички партии, които участват, се мразят една друга.  По думите му едва ли политиците ще се сдобрят, за да направят правителство.

„Ще има силно фрагментиран парламент между хора, които в началото много ще се карат. Имам хипотеза, че ще се уморят, ще седнат на масата, ще си „разпарчетосат” държавата и ще започнат да си добруват”, поясни Пенчев.

„Всеки твърди, че е добър и морално превъзхожда останалите. Истината е, че човешката природа е такава, че хората, ако няма външен натиск, имат склонност да се занимават с хитруване. Започват да се възползват от властта, която имат. Не се е родил политик, който ще ни подобри живота”, допълни той. И коментира, че някога се е изкушавал да стане политик, но тази работа не е за него.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.