Те надиграха шампионите от „Балкан” със 70:60

Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете „Рилски спортист” надигра шампионите от „Балкан” със 70:60 във финала за Суперкупата на страната, който се проведе в „Арена Ботевград“ и спечели трофея за втора поредна година.

Гостите от Самоков имаха превъзходство в по-голямата част от двубоя и въпреки, че ботевградчани на няколко пъти се доближаваха до противника, не успяха да пречупят Рилски спортист пред своите фенове.

Най-резултатен за победителите от Рилски спортист беше Чавдар Костов с 18 точки и 4 борби, а с 14 точки и 6 борби допринесе Димаджио Уигинс. 

„Рилски спортист” спечели за втори пореден път Купата на България

За Балкан Павлин Иванов завърши с 14 точки, 2 борби и 4 асистенции, а Димитър Димитров се отчете с 13 точки и 6 борби. Раян Хароу не се появи на терена за домакините, а Калвин Годфри въобще не попадна в групата за мача.

На почивката на финала за Суперкупата от Балкан почетоха баскетболистите от шампионските отбори на клуба - тези от 1974-а, 1987-а, 1988-а, 1989-а и 2019 година. Те изгледаха двубоя на специални за тях места, непосредствено до игрището. Под бурните овации на публиката наградите бяха връчени от кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и президента на Балкан Михаил Михайлов. Освен награди за всеки един от шампионските отбори имаше и стилен букет цветя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА