Шофьорът на скъпата кола бил редовен клиент на drink&drive фирма

През последните месеци няколко фрапиращи случая на катастрофи повдигнаха въпроса има ли полицейски чадър над пияни и дрогирани шофьори на пътя? Следва ексклузивен разказ на собственика на drink&drive фирмата, която е трябвало да вземе пияния и дрогиран шофьор от Околовръстното в столицата в злощастната нощ, в която уби на пътя френски гражданин.

Шофьорът на скъпата кола бил редовен клиент на drink&drive фирмата на Димитър Геров. Малко преди катастрофата отново му звъни, за да използва услугите му, разказа собственикът на дружеството пред NOVA.

Прокуратурата: Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното в София

„На мен ми се обади, аз тръгнах към него, обаче докато пътувахме към адреса ни спря патрулен автомобил за проверка, при което ни забави. Служителите са на работа, не ги обвинявам, но във въпросната вечер проверката продължи 30 минути”, спомня си Геров.

Заради забавянето се налага Геров да изпрати друга кола, която е в близост до Димитър Любенов, за да го вземе от заведение в квартал „Бояна”.  Две пресечки преди въпросния адрес втората кола се разминава с проверявания автомобил. Шофьорите го разпознават и се свързват с шефа си. „Съобщават ми, че патрулен автомобил кара след него на пусната сигнализация”, каза още Геров. По думите му след това полицаите спират автомобила на Любенов.

Обвиняемият за катастрофата с жертва на Околовръстното остава в ареста

Че е имало обаждане до фирмата, потвърдиха и от Софийската градска прокуратура. От записи на три камери се вижда, че патрулен автомобил съпътства скъпия автомобил, управляван от Любенов, до момента на катастрофата, каза заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Стои въпросът - дали докато няма камери е даден подкупът от 200 лв., за който Любенов твърди, че е дал.  По данни от GPS-а  колата на  униформените е карала с превишена скорост - с около 100 километра в час. Връщат се на мястото на катастрофата едва, след като е подаден сигнал до 112 от друг свидетел.

Двамата мъже, които са били в колата drink&drive  вече дават показания в съда. Все още няма повдигнати обвинения срещу двамата полицаи, опитали да избягат от мястото на катастрофата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.