Проверката ще бъде разделена на три етапа

Пътна полиция със старт на акция „Зима”. КАТ ще следи поведението на шофьорите, пешеходците и грайферите на гумите на превозните средства.

Акция „Зима” стартира от 1 ноември и ще продължи до 30 ноември. Ключовите думи са видимост, светлина и внимание. Акцията ще е разделена на три етапа от по 10 дни.

За 28-ма поредна година на прага на зимата се дава старт на поредица от спецакции в цялата страна. 

Акция „Зима” ще се проведе на три етапа. Първият – до 10 ноември – е с фокус върху водачите на велосипеди, тротинетки и каруци. А във втората десетдневка се обръща внимание на пешеходците. 

От 21 ноември до края на месеца акцентът пада върху техническата изправност на автомобилите. Затова от Съюза на българските автомобилисти призовават: 

А от 15 ноември всички без зимни гуми или такива с грайфер под 4 милиметра ще бъдат глобявани. Всичко това – с една цел: да се намали травматизма на пътя. 

А от БЧК припомниха - освен за гумите, да се обърне внимание и на аптечката, “която много често се пренебрегва като една проста пластмасова кутия в багажника – а тя много често помага да се спаси човешки живот”.

За всички констатирани нарушения глоби няма да се налагат само през първите 7 дни на месеца. 

Повече гледайте във видеото. 

 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.