Вижте красивите животни и техните жокеи

В Обединените арабски емирства за втора поредна година стартира шампионатът по надбягване с камили за жени. Носещи ярко оцветени каски, осем жокейки ще се включат в състезанието.

„Това събитие има много повече компоненти, отколкото само състезанието с камилите или атлетичната част зад него“, каза Линда Крокенбергер. „Освен това то изгражда мостове между наследството на Емирството и неговата модернизация. То бединява жители, които са избрали ОАЕ за свой дом и се занимават с по-традиционно хоби“, добави тя.

Сафари в пустинята и яздене на камила: Вижте забавленията за туристи на Мондиала (ВИДЕО)

Представителката на Полша и Украйна Йоана Патеюк, казва, че язденето на камили е много по различно от язденето на коне.

„Важното е да запазите баланса, да запазите ритъма и да намерите връзката – правилната връзка с правилната камила, която всъщност яздите в състезанието“, каза тя.

Жокеите ще се състезават със своите камили в пет състезания за период от шест месеца. Жокеят с най-много събрани точки ще бъде коронясан за сезонен шампион и ще получи парична награда.

Готови са новите съоръжения за Световното първенство по футбол (ВИДЕО)

Камилите имат голямо значение в арабската култура. Те са били използвани от векове от бедуините в региона за храна, транспорт, като бойна машина и спътник. В опит да запазят културното наследство на арабската страна от Персийския залив, ОАЕ насърчават и са домакини на различни събития, свързани с камили -  от надбягвания до фестивали и конкурси за красота.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.