Съдът реши, че задържането под стража е адекватно

Съдът върна зад решетките 18-годишния Васил Михайлов, обвинен в побой и тормоз на хора в Перник. Това се случва след сигнали, че прокурорският син е излизал от дома си, докато е под домашен арест.

Гледат на втора инстанция мярката на прокурорския син от Перник

Малко след 14 ч. в четвъртък служители на „Съдебна охрана” изведоха Михайлов, за да го върнат под конвой в килиите на  Националната следствена служба.  Дотук се стигна, след като по-рано през деня Софийският градски съд намери достатъчно доказателства, че момчето не е спазвало домашния си арест и е излизало, въпреки наложените ограничения.

Прокуратурата е категорична, че ако Михайлов остане на свобода, има опасност да извърши нови престъпления и обеща максимално бързо да приключи разследването срещу него.

Адвокатите на младежа контрираха, че той не е напускал пределите на апартамента си. Отклоненията, показани от данните от електронната гривна, за пореден път нарекоха „технически проблем на мобилния оператор”.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ: Причини и последствия от насилието на бияча от Русе

Защитниците признават обаче, че има едно единствено отклонение - около три минути, когато Михайлов е отишъл до близко кафене, откъдето да вземе ключовете на жилището си. Това се случило преди да му сложат електронната гривна и мярката за неотклонение все още не е била започнала.  

„Разочаровани сме, защото той вече има пет месеца арест. Вместо да разследват делото и да се борим по същество да видим има ли престъпление, или не, какво е то, каква е квалификацията и да коментираме наказанието, ние даваме възможност на разни хора да се упражняват”, смята адвокатът на Михайлов Велин Велинов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.