Мъжът е бил с огнестрелна рана в главата

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в кола в местност "Трещеник". Мъжът е бил с огнестрелна рана в главата. Сигналът е подаден в 16.30 ч. Разследва се убийство или самоубийство, съобщиха за NOVA от ОД на МВР Благоевград. На място продължава огледът от съдебен лекар и разследващи.


Кметът е имал разрешителни за дългоцевно и късоцевно оръжие. Първоначално се появи информация, че автомобилът, в който е открит, е бил заключен отвътре. След това тя опровергана. Оказа се, че колата е била отключена, а мъжът бил на задната седалка. Освен раната в главата му, имало и следи от изстрели по телефона на Кафелов.


От Прокуратурата допълниха, че е започнало разследване за склоняване към самоубийство. Към мястото пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни пред NOVA, че тепърва започва оглед на мястото. Полицията е блокирала пътя, който води до хижа „Тръщеник”.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.