Армията ни е в същата готовност, в каквато е от началото на войната в Украйна

Комисиите по отбрана и външни работи се събраха, за да изслушат на закрито заседание военното разузнаване и Държавната агенция „Разузнаване”. Изслушването идва след падналите части от ракета, които се взривиха в полско село край границата с Украйна и убиха двама души.

Уверението на службите, на външното министерство и на Министерството на отбраната е, че пряка заплаха за страната ни няма и не е необходимо да се предприемат допълнителни действия по сигурността. Изслушването на двамата министри и на службите продължи около час.

Взрив уби двама души в Полша, подозират падане на руски ракети (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според военния министър Димитър Стоянов няма притеснение у нито една страна членка на НАТО.

„Няма искане за провеждане на консултации по отношение на член 4, няма проведени такива консултации. Изобщо няма основание да се мисли за член 5”, каза Стоянов.  

Основната версия, по която се работи, е, че най-вероятно е украинска ракета, изстреляна по конкретна въздушна цел.

„Не виждам нищо извънредно. Българските въоръжени сили продължават да бъдат в готовност, в каквато са от 24 февруари”, категоричен бе Стоянов.

„Не виждам притеснение у депутатите, нито в комисиите. Народните представители искаха да бъдат информирани от наша страна и ние го направихме. Няма необходимост от чрезвичайни мерки”, каза Стоянов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.