Те бяха оставени край Бъкингамския дворец в дните след смъртта на Кралица Елизабет

Каква ще е съдбата на хилядите плюшени мечета Падингтън, които британците оставиха край Бъкингамския дворец в дните след смъртта на Кралица Елизабет? Съпругата на настоящия крал – Камила, дари плюшените играчки на детски градини.

Видео: Ройтерс

Изобразиха живота на кралица Елизабет II в комикс (ВИДЕО)

Снимка: gettyimages

След смъртта на Елизабет, наред с хилядите цветя, поданиците й отрупаха района около кралските резиденции с копия на популярното мече. Това е препратка към популярен клип, създаден за 70-годишнината от възкачването на Елизабет на трона. Във видеото кралицата хапва сандвичи с мармалад с мечето Падингтън.

Принц Джордж към съучениците си: Баща ми ще бъде крал, по-добре внимавайте

Снимка: gettyimages

1000 плюшени мечета, оставени в памет на Елизабет, са минали професионално почистване, а след това кралицата консорт лично дари част от тях на деца в лондонска ясла. Компания й правиха актьори от филмите за Падингтън.

Снимка: gettyimages

"Това е страхотна инициатива. Мисля, че децата, които получиха този подарък, сега едва ли напълно разбират значението му, но с течение на времето ще разберат колко специален е той”, каза Хю Боневил, който играе във филмите за мечето Падингтън.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.