Работата по Изборния кодекс е изцяло в ръцете на „хартиената коалиция”, каза тя

„Демократична България” ще подкрепи решението за ратификация на договора за закупуване на F-16, каза депутатът Людмила Илиева в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Работата по Изборния кодекс е изцяло в ръцете на „хартиената коалиция. Това, което е заложено в Изборния кодекс, преобръща начина, по който гражданите дават гласа си. Действията са хаотични, некоординирани, но целта е промяна на изборните правила" коментира още Илиева. 

Според нея е недопустимо народните представители да се занимават с Изборния кодекс при положение, че пред обществото стоят по-важни проблеми.

Илиева смята, че ГЕРБ продължават да са в изолация. Това как и дали ще се справят с мандата, ще определи следващите на политически решения на ДБ.

Илиева каза още, че правителство на малцинството е политическа заявка, която ги обединява с ПП. Тя допълни, че водещи при следващи разговори ще бъдат принципите.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.