От ГЕРБ са изпратили програмата си до всички парламентарни групи, обяви тя относно съставянето на кабинет

Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие още преди да е станал министър. Той е направил серия от нарушения. Предишният Надзорен съвет е сключил договор за правно обслужване с кантората, в която е работила Лена Бориславова, с изричното ѝ посочване. Такъв договор на стойност 164 000 лв. съществува. Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Защо от „Продължаваме Промяната” искаха да овладеят тази банка? Какво се случи, когато сложиха техен Надзорен съвет? Защо се търси облигационен заем? Това говори, че вероятно има някакви проблеми с набирането на средства от международните финансови институции. Оттам нататък - защо се иска прекратяването на този облигационен заем?”, пита още тя.

Относно коментарите, че действия на ГЕРБ изглеждат координирани с министри от служебния кабинет, тя посочи: „Няма такава координация. Това са теми и въпроси, които засягат обществото. Нямахме представа, че ресорният министър ще даде изявление, което ще бъде в посока ББР. Координация не може да се търси”, категоричен е депутатът.

По темата за съставяне на редовен кабинет Сачева посочи, че от ГЕРБ искат това да бъде постигнато. „Полагаме усилия за правителство с първия мандат. Вчера Десислава Атанасова изпрати нашата програма до всички парламентарни групи и предложи това да бъде основа за разговори по политики за управленска програма на България”, обяви тя.

Депутатът подчерта, че от ГЕРБ ще използват всички възможности за създаване на редовно правителство. „Не виждам каква изненада може да бъде това, че ние намираме сходство в нашите политики с „Демократична България”, заяви още Сачева.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.