"Обвиненията за злоупотреби в Българска банка за развитие са поредната им димка", подчерта депутатът от ПП

ББР е голяма болка за ГЕРБ. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната" Настимир Ананиев.

„Обвиненията за злоупотреби в Българска банка за развитие са поредната им димка. Причина за това е, че кабинетът „Петков” спря 1,4 млрд., които щяха да бъдат раздадени на едни 7-8 фирми, близки до предишната власт, вместо да отидат за малкия и среден бизнес”, посочи той.

По думите му ГЕРБ искат да изместят фокуса от важните теми. „Това е нещо, което се претопля. Фокусът е защо няма да има правителство с първия мандат, защо няма бюджет. Защо се опитват да върнат манипулациите от Прехода с Изборния кодекс? Това са най-важните теми”, подчерта той.

Ананиев отново постави въпроса защо служебният кабинет отказа да внесе бюджет и сега ще се гледа удължаването на настоящия. Според депутата от ПП държавната план-сметка за 2022 г. няма да е адекватна за 2023 г.

Депутатът коментира и връчването на мандатите. „Много е важно да видим на кого ще бъде даден третият мандат. Ако го получи БСП, няма да може да се състави правителство. Ако отиде при „Български възход”, има шанс за кабинет на така наречената коалиция на „хартиената бюлетина”. За нас е важно да има редовен кабинет, който да носи отговорност”, категоричен бе Ананиев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.