Има нужда от реални стимули за инвестиции, които да направят енергетиката по-независима, смята депутатът от ДБ

Притеснителен е предизборният популизъм на някои партии, които искат да повишат разходите и така ще издънят финансовата 2023 г. Принципът им е яжте и пийте, държавата плаща. Това каза за "Твоят ден" Владислав Панев от "Демократична България". 

Панев: Вероятността за съставяне на качествен кабинет е изключително малка

"Би трябвало днес да приемем на първо четене удължаването на бюджета. Разбирам поведението на служебния кабинет предвид заявките за компенсации, които могат да доведат до сериозен риск. От друга страна очаквахме войната да продължи няколко месеца. Сега, освен от компенсации, има нужда от реални стимули за инвестиции, които да направят енергетиката по-независима", подчерта той.

По думите му наложителна е помощ за младите семейства с деца, за да не напускат страната. "Ако депутатите мислят за бъдещето на България, трябва да подкрепят втория мандат - правителство на малцинството на ПП и ДБ", смята Панев. И допълва, че мнозинство от 200+ депутати му звучи като "политически Франкенщайн".

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.