По думите му между четенията "Възраждане" ще направи редица предложения

Продължаването на бюджета е силно неадекватно тъй като икономическата обстановка е изключително влошена, перспективите са още по-лоши като икономика и развитие. Ще гласуваме "въздържал се" на първо четене. Това заяви Цончо Ганев от "Възраждане" за "Твоят ден"

Депутат от "Възраждане: По мой сигнал е арестуван Георги Мараджиев

По думите му между четенията групата ще направи редица предложения в областта на икономиката, здравеопазването и социалната политика. "Евроатлантическото мнозинство трябва да се разбере и да внесе редовен бюджет. Ако продължаваме така, ще имаме над 15 млрд. нов дълг, което е 40% увеличение. Чисто законово служебното правителство може да внесе предложение за бюджета, но то е на президента, а той няма как да го защити", смята Ганев.

Според него енергетиката трябва да бъде спасена. "Тя е в състояние да подпомага бизнеса, но имаме заложени параметри за ликвидирането ѝ. Ако влезем в Еврозоната, ще се изсипе апокалипсис, защото инфлацията там е много висока. "Възраждане'' ще подкрепи правителство, което поддържа отлагане на влизане на Еврозоната, спиране на доставките на оръжие за Украйна, както и фискална дисциплина и прекратяване на търговския статут на здравеопазването", подчерта той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.