По думите му ако бъде закрито, функциите на "Информационно обслужване" може да поеме ЦИК

Не бяхме щастливи от бюджета още когато беше внесен от ПП в порочна процедура. В тази година още по-малко няма как да го подкрепим, защото не е адекватен на настоящата ситуация. Ще направим много предложения за бюджета, за да бъде адекватен на условията, които драстично са се променили. Това каза за "Твоят ден" Николай Дренчев от "Възраждане".

"Бюджет трябва да има, за да се проведат държавните политики. Дори да няма редовен парламент, България не остава без правителство и не бива да остава без политики. Нашите предложения ще са относно начините за компенсации за горивата, инфлацията и средствата за авиация", обясни той.

Цончо Ганев: Продължаването на бюджета е силно неадекватно

По думите му изборните промени вероятно ще се случат. "Формираното мнозинство е избрало посоката на промяна. Не сме очаровани от връщането на хартиената бюлетина. Независимо как се гласува, винаги опираме до човешкия фактор. Функциите на "Информационно обслужване", ако бъде закрито, може да поеме ЦИК. ИО е черна кутия, където нещата стават на тъмно", смята Дренчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.