"Всички партии могат да си вземат кодовете за машините, само ПП и ДБ са поискали", обясни той

„Проектът за декларация бе внесен в парламента още на 1 ноември, не незнайно защо не бе включен досега. От ПП заявихме неколкократно, че служебният кабинет абдикира от задължението да внесе реален бюджет, това е в ущърб на българските граждани”. Това заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от „Продължаваме промяната” Андрей Цеков.

„Тезата ни е подкрепена от БСП и от ДБ. Нямаме мнозинство, вероятно удълженият бюджет ще бъде приет на второ четене, ако не ни подкрепят. Това е бюджет, който подценява приходната част. Няма да са възможни промени с това мнозинство, което иска да запази сегашния бюджет”, каза Цеков.

Според депутата ще „продължава блицкригът, който хартиената коалиция започна на 16 ноември. Очевидно, че щурмовите бригади имат предимство. Ще продължим борбата по всеки един текст на въпросния законопроект (на бюджета – б.р.)”.

Относно възможността за връщане на хартиената бюлетина Цеков каза, че все още няма гласуване по текстовете за бюлетините и машините. „ГЕРБ ще се съгласят за машинното отчитане от вота”, смята той.

Запитан дали ще подкрепят предложението на партия „Възраждане” за закриване на „Информационно обслужване”, той отговори: „Информационно обслужване е мастодонт в държавната администрация, има доста критики, но сега не са нужни експерименти. Особено когато ни предстоят избори”.

„Няма скандал около достъпа до кодовете. Кодовете винаги са били достъпни за всяка една партия, която е искала достъп до тях. Само ПП и ДБ са искали достъп, останалото е пушилка от „Хартиената коалиция”, допълни Цеков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.