В столицата на Зимбабве липсват фитнес зали и други съоръжения на открито

На мнозина вероятно ще се стори странна идеята да тренират на гробище. Но за фитнес ентусиасти в Хараре това е нещо обичайно. И дори ги кара да се чувстват живи.

Гробищният парк „Уорън”, разположен само на няколко мили западно от централната част на столицата на Зимбабве от ранна утрин е изпълнен с хора, които тичат или правят упражнения за здраве. Мястото е популярно сред практикуващите джогинг, защото има дълги и добре поддържани алеи.

Джогингът на Дядо Коледа: Полуголи мъже обиколиха Будапеща (ВИДЕО+СНИМКИ)

Много от жителите на Хараре започнаха да поддържат форма след продължителния локдаун покрай пандемията от COVID-19. Заради липсата на фитнес зали и други съоръжения на открито за тренировка, те предпочитат да тичат в гробищния парк, който е доста популярно място заради огромните си сенчести поляни.

„Има хора, които се чувстват неудобно, да са на това място. Но аз не виждам нищо странно. Не правя нищо неуважително. Напротив. Тренирам, за да съм здрав и да водя по-добър живот”, споделя 19-годишният Лесли Мадубеко.

Слушането на музика при джогинг премахва психическата умора

От управата на гробищния парк разглеждат тенденцията да се тренира по алеите им като практична заради липсата на пространство в мултимилионното Хараре и са категорични, че  нямат нищо против хората да тичат за здраве.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс