Илон Мъск беше помолен от потребители да "поправи Кание"

Акаунтът на Кание Уест в Twitter отново е блокиран. Той е обвинен в "подстрекаване към насилие", като това се случва само два месеца, след като беше изхвърлен от платфората. Американският рапър, който сега се подвизава под името Ye, е публикувал поредица от хаотични „туитове”, един от които показва символ, съчетаващ свастика и еврейска звезда, предава Би Би Си.

Новият шеф на Twitter Илон Мъск беше помолен от потребители да "поправи Кание".

След антисемитските коментари: Бизнес партньори напускат Кание Уест

Уест е "нарушил правилото ни срещу подстрекаването към насилие", написа Мъск в платформата. "Акаунтът ще бъде спрян", допълни още милиардерът.

Още в четвъртък, по време на интервю със създателят на конспиративни терории Алекс Джоунс, Уест похвали нацисткия лидер Адолф Хитлер, говори и за греха, порнографията и дявола.

От години Уест провокира полемики в социалните мрежи (и извън тях) с расистките си и антисемитски изказвания.

През октомври профилите му в Twitter и Instagram бяха блокирани именно заради подобни изказвания. И двете платформи премахнаха постовете на Уест, в които той обвиняваше рапърът Диди, че е контролиран от евреи. От компаниите посочиха, че звездата е нарушила политиките им относно речта на омразата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.