"Предлагаме лекар, да му дадем шанс да излекува нещата", определи ситуацията Наталия Киселова

"ГЕРБ ще държат мандата за съставяне на кабинет 7 дни и пред медиите ще показват диалогичност. Трудно е да се каже какво можем да очакваме в рамките на тази и следващата седмица".

Това заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS преподавателят по конституционно право Наталия Киселова. В студиото бяха и социолозите Кольо Колев и Юлий Павлов.

Според Колев има вероятност чрез третия мандат да бъде съставено правителство – „облечено приемливо” с участието на ГЕРБ, ДПС, БВ и БСП. Павлов не е съгласен с тази теза. „Това е мокрият сън на ПП и такъв формат на кабинет не е възможен”, смята той.

Социолозите бяха изненадани от предложението на ГЕРБ проф. Николай Габровски да бъде кандидат за премиер. Проф. Киселова каза, че няма пречка мандатът да бъде получен от някой, който не се е явявал на избори.

„Фигурата ме изненада, с нея ГЕРБ казват – готови сме на всякакви компромиси. Това не отменя конфронтацията между основните политически играчи. Това не променя играта. БСП е казала, че няма да участва с първия мандат на ГЕРБ”, заяви Колев и каза, че е очевидно, че не може да бъде съставено правителство.

Киселова видя символ в предложението лекар да бъде номиниран за премиер. „Лайтмотивът ще бъде: „Предлагаме човек, който е изработил сам себе си, лекува човешкото здраве, да му дадем шанс да излекува нещата”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.