"Габровски няма да бъде пощаден като ново лице в политиката", смята Тонев

„Стискаме палци той (Николай Габровски) да постигне успех, както и всички други членове на нашето лекарско съсловие. Напълно сериозно се присъединявам към всички негови доброжелатели. Следобед предвиждам да направя контакт с него, той е много сериозен човек. Бих искал да успее да намери тази подкрепа за съставяне на правителство”.

Това заяви предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS бившият председател на здравната комисия д-р Антон Тонев.

Той смята, че истинските усилия за съставяне на кабинет, сякаш ще бъдат хвърлени за третия мандат. „От ПП сме заявили, че няма да подкрепим мандат, независимо кой е премиер, когато решенията се вземат извън МС – т.нар. център в Банкя”, каза Тонев.

Проф. Габровски: Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела в българската политика

По думите му Габровски няма да бъде пощаден като ново лице заради наследството на своя мандатоносител, който има дълг към сериозните принципи на парламентарната демокрация. Сега, тръгвайки от една малка промяна за хартиената бюлетина, доведе до забрана от гласуването с машина, каза Тонев за процесите в 48-ото народно събрание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.