Вижте още какви предмети от други спортни икони ще бъдат показани

Маратонки, носени и подписани от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, заемат видно място на търг в Ню Йорк.

Най-голямата и желана находка от разпродажбата са маратонките Air Jordan 1, носени от играча, които са оценени между 200 000 и 300 000 долара.

Онлайн търгът, наречен „Великите“, също включва колекционерски предмети от други спортни икони, дизайнери и марки за улично облекло.

Продадоха на търг писмо, писано преди 56 години лично от Елизабет II (СНИМКА)

Чифт обувки, носени и подписани от шампионката по тенис Серена Уилямс, изработени от дизайнера Върджил Абло, имат приблизителна продажна цена от 20 000 долара. Друг чифт идва с тенис топка, подписана от Уилямс, и се очаква да достигне до 10 000 долара.

Блестящите кънки за лед, носени от вратаря на Националната хокейна лига Хенрик Лундквист, който е играл за Ню Йорк Рейнджърс, се оценяват на цена от 50 000 до 70 000 долара.

Часовник от "Титаник" бе продаден за 98 000 паунда на търг

Кейтлин Донован, ръководител на новия отдел в Christie’s, каза, че търсенето е изключително силно в целия свят.

„Имаме невероятни колекционери на различни възрасти от Азия, Близкия изток, цяла Европа и САЩ. За мен една от най-вълнуващите части е да видя, че регистрираните за търга са на възраст от 17 до 75 години“, заяви Кейтлин.

Офертите бяха отворени на 29 ноември, а продажбата ще приключи на 6 декември.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.