Идеята на неприемането в Шенген е да бъдем използвани като буфер в миграционния натиск към Европа, смята той

Идеята на неприемането в Шенген е да бъдем използвани като буфер в миграционния натиск към Европа. Доволни сме от това, което направи Нидерландия, защото така демаскира и ясно показа цялото лицемерие на ЕС. Ще се напълним с милиони мигранти, които в един момент ще останат тук, защото не можем да се защитим от тях. Това е голям проблем, който трябва да решим преди да влезем в Шенген. Това заяви Николай Дренчев от "Възраждане" за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Коста Стоянов: Ще бъде добре президентът да наложи вето на промените в Изборния кодекс

По думите му България трябва да поиска помощ за охрана на външната граница на ЕС. "Искат ни в Еврозоната от една страна, а така да усвоят Фонда за гарантиране на валутния борд, който е размер на над 60 млрд. Ако ще вземат от нас ресурси и хора, ще ни приемат. Когато не сме им удобни, поставят граници. Това лицемерие категорично осъждаме. Считаме, че много по-категорично трябва да дърпаме чергата към себе си и да защитаваме интересите си. Можем да се справим и сами с българските граници, както го правехме и преди 1989 г.", смята Дренчев.

Според него, ако ЕС настоява за по-хуманно отношение към мигрантите, трябва да плати.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.