Това каза в парламента Атанас Атанасов

„Демократична България" ще се срещне с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на партията Атанас Атанасов. Той поясни, че от партията все още нямат официална покана, но най-вероятно утре щяло да има такава среща.

„Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов.

Атанасов показа клип за изборни измами пред журналисти

„Нищо не може да промени мнението ни за подкрепа на първия мандат", заяви Атанасов.

На въпрос дали се използва темата за Шенген за политическа слава, Атанасов каза, че истинските мотиви не се съобщавали. Проблемите са много по-сериозни и са свързани с върховенството на закона, казано като клише, а иначе - с корупционните практики, които се явяват пробив в сигурността на ЕС като цяло, коментира депутатът.

„Няма значение какво говорим ние, има значение какво констатират нашите партньори отвън”, каза Атанасов в отговор на въпрос дали това говорене, че сме най-корумпираните в ЕС, е пречка пред развитието на България.

Той коментира, че и той искал страната ни да влезе в Шенген, но за съжаление трябвало да признаем, че има обективни причини, поради които това няма да се случи. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.