Коментар на Велислава Попова, Ивайло Цветков, Евгений Михайлов и Методи Андреев

Каква ще е политическата развръзка? Темата коментираха главният редактор на “дневник” Велислава Попова, журналистът Ивайло Цветков - “Нойзи”, бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев и режисьорът Евгений Михайлов.

“Залогът е дали ще има правителство. или ще отиваме към поредните избори. За мен не е толкова важно какви са имената, а дали искат България да приеме еврото от 1 януари 2024г., дали искат да влезем в Шенген възможно най-скоро, дали искат да има доверие към България като европейски партньор”, посочи Михайлов. Според него кабинет с втория или третия мандат е малко вероятен. “Втората сила няма никакъв шанс, а ако отиде към третата сила ще е много странно как сила с 12 души народни представители ще бъде този обединяващ център и ще диктува политиката в България”, допълни още той.

ПЪРВИЯТ МАНДАТ: Президентът ще приеме кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС

Журналистът Велислава Попова каза, че е вероятно кабинет на проф. Габровски да бъде подкрепен при третия мандат. “Има хипотеза, че това е проверка на възможностите дали такъв кабинет със същия премиер би бил подкрепен при третия мандат”, смята Попова.

“В това правителство, което ще предложи проф. Габровски ще има изненади, включително и приятни изненади, за хората, които няма да го подкрепят”, каза Методи Андреев. Той обаче е скептичен спрямо формирането на подобен кабинет. “Дълбоко не вярвам, че това ще е волята само на самия проф. Габровски. Самият начин, по който е сформирано правителството, е много некоректен, да не кажа лъжлив. Защото Борисов казва, че това не прав на ГЕРБ, а отговорността е на този, който го предлага. Т.е той запазва възможността във всеки един момент да каже, че не е тяхно правителство, а е само подкрепено от тях”, допълни Андреев.

“Не вярвам, че това е нещо повече от театър на сенките и всички са в съгласие, че ще се ходи на избори. Статуквото се опитва да врътне промяната и промяната да стане виновна за новите предсрочни избори”, коментира журналистът Ивайло Цветков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.