Той коментира основните различия в политиките на "Възраждане" и ПП

„Няма как да водим разговори с "Продължаваме промяната" при положение, че основния им приоритет е влизане в Еврозоната и ускореното въвеждане на еврото в България. Друга причина е плана за устойчивост, в който е регламентирано, че България трябва да закрие тецовете си до 40%, а след 13 години да бъде ликвидирано производството на електроенергия. Трето, ядрената енергетика, вкарването на България във войната в Украйна и изпращането на оръжия“, това каза депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Ганев заяви, че „господин Денков е меко казано компрометиран“ и припомни тестването за COVID-19 на децата в училище.

ВТОРИЯТ МАНДАТ: Преговорите с партиите продължават

Той коментира и казуса с дарителската кампания, организирана от Манол Пейков за изпращане на генератори за ток за Украйна.

Пейков: Дарителството е гаранция за силно гражданско общество

На въпроса дали от „Възраждане“ биха отделили средства от субсидията на партията за закупуване на генератори за ток за българската общност в Украйна, той каза, че преди няколко месеца са доставили 30 тона хуманитарна помощ. Ганев коментира, че биха организирали кампания за генератори за българите в Украйна, ако се разреши доставката.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.