„Когато човек е активен в една посока, той се активизира и в другите”, обясни издателят

„Дарителството е гаранция за силно гражданско общество. Успелите държави имат развито гражданско общество. Правим го, защото има нужда, защото така трябва. Евреите имат поговорка: „Първо бъди човек, после – каквото решиш”. Това заяви издателят Манол Пейков, който организира набирането на средства и изпращането на генератори за Украйна в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS. Тези пари са от над 2000 души, уточни той.

Пейков разказа за искане за 43 генератора от град Нетишин до Лвов, на територията на Хмелницката атомна електроцентрала. Той се обадил на кмета да попита защо са искали такова количество и той му обяснил, че са на територия на атомна електроцентрала.

„Ако изтече малко ядрено гориво - това е мъртъв град, ние трябва да слезем под земята. Имаме 64 бомбоубежища, от тях 21 са оборудвани с генератори, останалите 43 не са”, казал кметът.

Пейков разказа, че стоките до Украйна, където се води война, се доставят по специален начин. Техен консултант досега е спестил около 50-60 хил. лв. от разликите в предлаганите цени от хора, които искат да се възползват от ситуацията.

За издателската си дейност Пейков уточни: „Когато човек е активен в една посока, той се активизира и в другите”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.