Той каза, че "от инат вредим на държавата"

„Ние излъчихме кандидат, който може да носи политическа отговорност.“, това каза депутатът от „Продължаваме промяната" Стою Стоев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.„Зад кандидатурата на проф. Габровски личаха всичките политически проблеми, заради които не искаме да се обвързваме с ГЕРБ. Поради тази причина не отидохме на преговори“, допълни той.

Депутатът смята, че е проблем дали в момента има реално мнозинство, което да приеме законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Стоев каза: „Идеята на преговорите е да рестартираме цялостното мислене в парламента, защото от инат вредим на държавата. Отхвърли се законопроект по Плана за възстановяване и устойчивост, с което се блокира финансирането на България от инат."

Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план

Той каза, че не трябва да се мисли за избори, но такива са реалностите и допълни, че е известно, че изборните правила се променят при бъдещи избори.

На въпроса от коя политическа партия очакват подкрепа за втория мандат, той каза: „Нека видим как ще протекат разговорите, за да има вразумяване, да има правителство, което да приеме спешните мерки.“ По негови думи идеята на ПП е да се разбере каква са настроенията сред формациите в парламента, защото „сигналите са деструктивни“.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.