Има личности, събития и феномени, които до днес остават необясними за църквата и науката

Жени, призвани да живеят в името на другите. Спасителки, които дори след смъртта си продължават да помагат на нуждаещите се и да дават сила на вярващите в чудеса. На Коледа в „Темата на NOVA” Ани Салич и операторът Росен Илиев тръгват по следите на личности и явления, които от векове остават необяснени и необясними за науката и за църквата.

Немите да проговорят, слепите да прогледнат, куците да проходят - това са все чудеса, за които се разказва през вековете в жития и предания за светци и светици.

„Има много такива свидетелства. Ако обиколите храмовете из България, ще видите, че в техните книги има записани такива чудеса още в годините назад”, коментира Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

От векове канонизирането на светиците е признание за описвани чудодейни явления с тяхно участие. Има обаче личности, събития и феномени, които до днес остават необяснени и необясними за църквата и за науката.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.