Песента беше публикувана във Facebook страницата на Трифонов

Чалга атака срещу бившия началник на кабинета „Петков” Лена Бориславова буквално взриви мрежата. Песента беше публикувана във Facebook страницата на Слави Трифонов с лого на телевизия „7/8”. Текстът съдържа преки обиди и недоказани твърдения за Бориславова. От „Продължаваме Промяната”, заявиха че тя ще търси правата си в съда.

Четири месеца, след като напусна политиката заради персонални атаки към нея, Бориславова стана обект на атака в музикален стил от сценаристите на Слави Трифонов. Песента беше споделена от него във Facebook, придружена с коментар, че в живота, освен лъжи за „Капитан Андреево”, имало място и за хумор. Отзвукът за песента не закъсня.

„Политиката и шоуто са различни работи. И това да си помагаме, така да се каже с шоу, и то с едно доста извън високите стандарти като тази песен, това е противопоказно за политиката. Ясно е, че с тази песен се прекрачва и то много и добрият вкус, и зачитането на човешкото достойнство”, коментира медийният експерт Георги Лозанов.

„Това се е случило вероятно в някаква компания от, както бих го нарекла иронично – край лагерния огън.  Когато някакви хора, очевидно с оскъдни възприятия и неконтролируеми емоции, седят и правят едни рими за някого, който в момента е обществено известен”, добави писателят Мария Касимова-Моасе.

Според адвоката Александър Кашъмов границата между свободата на словото и личната обида също е премината. „Въпросът е дали е допустимо слово, или влиза в такава степен в личното пространство, че не може да бъде допуснато от правовия ред”, обясни той.

В парламента от „Демократична България” също заклеймиха музикалното произведение. „Дори в политиката има правила. И тези правила трябва да се спазват. Това, което направиха с тази песен, е една много тежка обида. Първо към самите с тях”, заяви Ивайло Мирчев.

След негативната реакция Слави Трифонов публикува нов пост. В него посочва, че последните години не са дадени редица отговори за личния живот на бившите премиери Бойко Борисов и Кирил Петков, които засягали обществеността. И завършва с обобщение.

„Разбирам, че да търсиш истината е трудно. А да мразиш Слави Трифонов е лесно - правили сте го хиляди пъти”, обяснява той.

NOVA потърси за коментар сценаристите на Слави Трифонов и „Има такъв народ”, които предпочетоха да запазят мълчание. Лена Бориславова не беше открита за коментар.

В коментар по телевизия „7/8” сценаристите на Трифонов заявяват, че те не са автори на текста на песента. Според тях тя е „народно творчество”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.