Сред тях е и приятелят на Симона Радева, научи NOVA

Четирима полицаи в София са уволнени, 38 наказани, заради двете тежки катастрофи от миналата година – случаите известни като „Семерджиев“ и „Любенов“.

МВР съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка с две тежки катастрофи, случили се в София – на Околовръстното, при която загина един човек, и на бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени, съобщиха от ведомството.

Двама служители на реда от IV – то районно управление са уволнени от системата. Сред тях е и приятелят на уволнената вече полицайка Симона Радева, научи NOVA. 

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Главният секретар Петър Тодоров за най-скандалните случаи в МВР (ВИДЕО)

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 служители на СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР. Служителите са окровителствали с или без умисъл Георги Семерджиев.

По отношение на катастрофата на Околовръстното, за която е обвинен Димитър Любенов, са уволнени двама служили от столичната дирекция на МВР – командир на отделение и старши полицай. При инцидента загина френски гражданин, а двама други бяха ранени. В момента Любенов се намира в ареста.

В края на декември от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати няколко обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата. Те са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Константин Костов, БТА