Това обяви тя в "Събуди се"

На следващите местни избори Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София. Това обяви самата тя в студиото на „Събуди се”. „Това е мое решение - взето отдавна. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя.

Във връзка с проверката на ул. „Граф Игнатиев” столичният кмет заяви: „Категорично нямаме притеснения. Това е най-проверяваният обект. Проектът е проверяван няколко пъти от прокуратурата, КПКОНПИ и МВР. Най-важното за нас беше, че през лятото дойдоха протоколите на ОЛАФ. Там се казва, че няма установени нередности”, посочи тя.

Фандъкова подчерта, че преди няколко дни е приключило делото на последна инстанция, в което има решение в полза на Столичната община срещу финансовата корекция, наложена от управляващия орган, за този проект.

За ремонта на жълтите павета столичният кмет каза, че те са „пренаредени безобразно” и затова са били поканени най-добрите експерти в страната за участие в експертен съвет.

Промените в градския транспорт

Столичният кмет отново заяви, че месечната карта за една линия ще бъде върната. Това обаче щяло да отнеме време. „Електронната система работи почти две години. Успешно е плащането с банкови карти”, заяви тя.

По думите ѝ хората възмутило решението за задължителна валидация. „Те не разбраха първо как и второ защо трябва да се валидират, след като имат карти. ЦГМ не успя да обясни, а това беше негов ангажимент”, е мнението ѝ.

Грипната вълна

По информация на директора на Столичната РЗИ Фандъкова обясни, че има покачване, но то е плавно и не е необходимо да се въвежда грипна ваканция. Към момента не е наложително и налагането на дистанционно обучение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.