Андрю Тейт бе задържан в края на декември

Румънските власти започнаха днес да изземат луксозните автомобили на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт в рамките на криминално разследване за предполагаем трафик на хора, съобщава Ройтерс.

СНИМКИ НА ЛУКСОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ ВИЖТЕ ТУК

Прокурорите за борба с организираната престъпност задържаха Андрю Тейт, брат му Тристан и две румънки на 29 декември по обвинения в съставяне на престъпна група, която е подложила на сексуална експлоатация най-малко шест жени. Репортер на Ройтерс е видял няколко автомобила, включително Ролс Ройс, Бе Ем Ве и Мерцедес Бенц, които са иззети от имот на Тейт в околностите на Букурещ и откарани на място за съхранение.

По-рано тази седмица прокурорите заявиха за Ройтерс, че са конфискували 15 луксозни превозни средства и над 10 имота и жилища, принадлежащи на заподозрените, в Букурещ и окръзите Прахова и Брашов, за да предотвратят продажба или скриване на имуществото. Четиримата заподозрени обжалваха 30-дневния си арест по-рано тази седмица, но букурещки съд отхвърли жалбата им и нареди да останат в полицейския арест.

Тейт, бивш професионален кикбоксьор и участник в британското издание на "Биг Брадър", придоби известност с женомразките си изказвания и език на омразата. Заради тези коментари той беше блокиран от всички големи социални мрежи, макар че профилът му в Туитър отново стана активен, след като Илон Мъск купи платформата през ноември. 

Тейт, който има британско и американско гражданство, твърди, че жените са отчасти виновни, ако бъдат изнасилени, и че те принадлежат на мъжете. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: ВАНЯ НАКОВА, БТА